preloader image of the website



A megálmodók

Az én szabadságom – Barna Ádám

Ha a konyhánkat egy szóval kellene jellemeznem, akkor az a szabadság lenne.  Érzem, nagyon sok minden rejtőzik még bennem, sokat utazom, tapasztalok és számos hatás ér engem is. Jóval gazdagabbnak és sokszínűbbnek látom a világot annál, hogy valamit ne csináljak meg pusztán azért, mert egy adott étel nem illeszthető az étlap stílusához.

A legnagyobb kihívást az egyensúly jelentette számomra.
Aztán megtaláltam a komfortérzetet – a komfortzónán túl.

2013 Genuss Wirt Österreich
2014 Gault Millau Austria 2 toques
2016 Gault Millau Hungary 2 toques
2016 Chef of the Year “Best of Budapest”
2017 Chef of the Year – Dining Guide

Így élek – Varga Sándor

Az élet maga a változás. Mondhatni, ez maga az állandóság.

Emberek vagyunk – nyitottak a világra, mégis megvannak a hagyományaink. Ennek a kettőnek a találkozása, ahol összemosódik gyermekkorunk emléke a világból érkező összes élményünkkel. 

A 42-ben a hagyomány és a lüktető világ katarzisát fogalmazzuk meg.

2022 © 42 Restaurant and bar  

Adatvédelem

A megálmodók

Az én szabadságom – Barna Ádám

Ha a konyhánkat egy szóval kellene jellemeznem, akkor az a szabadság lenne.  Érzem, nagyon sok minden rejtőzik még bennem, sokat utazom, tapasztalok és számos hatás ér engem is. Jóval gazdagabbnak és sokszínűbbnek látom a világot annál, hogy valamit ne csináljak meg pusztán azért, mert egy adott étel nem illeszthető az étlap stílusához.

A legnagyobb kihívást az egyensúly jelentette számomra.
Aztán megtaláltam a komfortérzetet – a komfortzónán túl.

 

Így élek – Varga Sándor

Az élet maga a változás. Mondhatni, ez maga az állandóság.

Emberek vagyunk – nyitottak a világra, mégis megvannak a hagyományaink. Ennek a kettőnek a találkozása, ahol összemosódik gyermekkorunk emléke a világból érkező összes élményünkkel. 

A 42-ben a hagyomány és a lüktető világ katarzisát fogalmazzuk meg.